Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Κανονισμός για τα λιπάσματα: Aπαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους Γερμανούς αγρότες

psakasma-696x383 Κανονισμός για τα λιπάσματα: Aπαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους Γερμανούς αγρότες
Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ και οι Γερμανοί υπουργοί Γεωργίας και Περιβάλλοντος συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν την εφαρμογή του κανονισμού λίπανσης στη χώρα. Διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι, αν και η Γερμανία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, πρέπει να επιταχύνει σοβαρά τις προσπάθειές της.

Στα τέλη Ιουλίου, η ΕΕ έδωσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση δύο μήνες περιθώριο για να λάβει μέτρα για τη μείωση της νιτρορύπανσης στα υπόγεια ύδατα.
 
Σύμφωνα με τους Γερμανούς υπουργούς, η συζήτηση ήταν «πολύ εποικοδομητική», αλλά και «ενδελεχής», τονίζοντας στον Επίτροπο, το ρόλο των ομόσπονδων κρατιδίων στην εφαρμογή του κανονισμού. Ο Μαλτέζος Επίτροπος, τους τόνισε ότι τα υπουργεία έπρεπε να εργάζονται ταχύτερα και πιο στενά με τα ομόσπονδα κράτη.
Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και επανειλημμένες καθυστερήσεις

Η πρώτη προειδοποίηση εστάλη στο Βερολίνο το 2013, με την αντίδραση της χώρας να χαρακτηρίζεται από την Κομισιόν ανεπαρκής και την προσφυγή του θέματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στις 27 Ιουλίου, η ΕΕ κάλεσε το υπουργείο περιβάλλοντος να αυξήσει τις προσπάθειές του για τη μείωση των νιτρικών στα υπόγεια ύδατα, συμμορφούμενη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η Γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να ενισχύσει τα μέτρα, ειδικότερα στις μολυσμένες περιοχές, ωστόσο, η νομοθετική διαδικασία καθυστέρησε επανειλημμένα.

Το 28% των περιοχών βρίσκονται στο κόκκινο

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία της χώρας, η ποιότητα του πόσιμου νερού στη Γερμανία είναι σταθερά καλή έως πολύ καλή. Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική όταν πρόκειται για υπόγεια ύδατα. Στο 18% των σημείων μέτρησης των υπόγειων υδάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρικά υπερέβη το όριο των 50 mg/λίτρο, ενώ σε περιοχές όπου ασκείται έντονη γεωργική δραστηριότητα, έφτασε στο 28%.

Πηγή: ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search