Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Οι ΗΠΑ πρώτες σε όγκο και αξία στις διεθνείς συναλλαγές οίνων

NAPA_USA Οι ΗΠΑ πρώτες σε όγκο και αξία στις διεθνείς συναλλαγές οίνων

Η εξέλιξη της αξίας θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον όγκο, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,15% μεταξύ 2017 και 2022, γεγονός που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια τάση να καταναλώνει λιγότερα αλλά καλύτερα, μια τάση που επηρεάζει ιδιαίτερα την Αμερική και την Ασία, σημειώνει το IWSR. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοινώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος: η αξία της αμερικάνικης αγοράς ανήλθε στα 34.800.000.000 $ το 2017 έναντι 16,7 δις $ για τη Γαλλία, που εξακολουθεί να είναι δεύτερη το 2017, και 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κίνα. Τη Γαλλία θα ξεπεράσει το 2020, η Κίνα που θα συνεχίσει στην ίδια πορεία και θα υπερβεί τα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, προβλέπει το IWSR. Όσον αφορά τον όγκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την πρώτη θέση τους το 2017 με 318 εκατομμύρια κιβώτια, ακολουθούμενες από την Ιταλία (266 εκατομμύρια), τη Γαλλία (250 εκατομμύρια), τη Γερμανία (224 εκατομμύρια) και την Κίνα 156 εκατομμύρια). Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι αντιστοίχως στην τρίτη και τέταρτη θέση των κυριότερων χωρών εισαγωγής πίσω από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ανοδικές τάσεις.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Οι ΗΠΑ πρώτες σε όγκο και αξία στις διεθνείς συναλλαγές οίνων

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search