Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Οι ΗΠΑ πρώτες σε όγκο και αξία στις διεθνείς συναλλαγές οίνων

NAPA_USA Οι ΗΠΑ πρώτες σε όγκο και αξία στις διεθνείς συναλλαγές οίνων

Η εξέλιξη της αξίας θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον όγκο, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,15% μεταξύ 2017 και 2022, γεγονός που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια τάση να καταναλώνει λιγότερα αλλά καλύτερα, μια τάση που επηρεάζει ιδιαίτερα την Αμερική και την Ασία, σημειώνει το IWSR. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοινώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος: η αξία της αμερικάνικης αγοράς ανήλθε στα 34.800.000.000 $ το 2017 έναντι 16,7 δις $ για τη Γαλλία, που εξακολουθεί να είναι δεύτερη το 2017, και 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κίνα. Τη Γαλλία θα ξεπεράσει το 2020, η Κίνα που θα συνεχίσει στην ίδια πορεία και θα υπερβεί τα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, προβλέπει το IWSR. Όσον αφορά τον όγκο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την πρώτη θέση τους το 2017 με 318 εκατομμύρια κιβώτια, ακολουθούμενες από την Ιταλία (266 εκατομμύρια), τη Γαλλία (250 εκατομμύρια), τη Γερμανία (224 εκατομμύρια) και την Κίνα 156 εκατομμύρια). Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι αντιστοίχως στην τρίτη και τέταρτη θέση των κυριότερων χωρών εισαγωγής πίσω από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ανοδικές τάσεις.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search