Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Μέσα σε ένα χρόνο δεύτερη μείωση ΦΠΑ στα λιπάσματα ανακοίνωσε η Κίνα

Li-Keqiang-new Μέσα σε ένα χρόνο δεύτερη μείωση ΦΠΑ στα λιπάσματα ανακοίνωσε η Κίνα

Η περικοπή του ΦΠΑ στην Κίνα εκτιμάται ότι δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εμπόριο λιπασμάτων και ακατέργαστων υλικών, ούτε στην τιμή τους μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την Αrgus Media.

Δεν έγινε γνωστή η ακριβής ημερομηνία εφαρμογής αλλά θεωρείται πιθανό να αρχίσει να ισχύει από την 1η Μαΐου, όπως πέρυσι. Η κεντρική κινεζική κυβέρνηση διαμόρφωσε την προηγούμενη χρονιά προς τα κάτω τον ΦΠΑ, στο 16% για τα ακατέργαστα υλικά λίπανσης από το 17%, και στο 10% στα λιπάσματα (finished fertilizers) από 11%.

Το ΦΠΑ για ακατέργαστες ουσίες λίπανσης, όπως η αμμωνία, ο φωσφορίτης (phosphate rock) και το θείο (sulfur) αναμένεται να πέσει στο 13%, με τα έτοιμα λιπάσματα (finished fertilizers) όπως η ουρία (urea), το διαμμωνικό φωσφορικό άλας (diammonium phosphate, DAP), και τα NPKs (αζώτου-φωσφόρου-κάλιου) να διαμορφώνονται στο 9%.

Η ελαφρύτερη φορολογική επιβάρυνση μπορεί να σημάνει αύξηση τιμών για τα λιπάσματα (finished fertilizers) και τα υλικά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που επικαλείται ο John Williams, στο www.worldfertilizer.com, ωστόσο όπως σημειώνεται δεν θεωρείται πιθανή σημαντική αύξηση στις τιμές από τη μικρή περικοπή στη φορολόγηση.

Σημειώνεται ότι καταγράφηκε μια αρχική περιορισμένη μείωση στις εγχώριες τιμές θείου (sulfur), που έπεσε 10 γουάν ανά τόνο (ή ενάμιση αμερικανικό δολάριο ανά τόνο) στο άκουσμα της απόφασης, αλλά εκλαμβάνεται περισσότερο ως μια θερμή αντίδραση παρά ως απαρχή μιας τάσης.

Πηγή:worldfertilizer.com

MAINOS-CONSULTING-small Μέσα σε ένα χρόνο δεύτερη μείωση ΦΠΑ στα λιπάσματα ανακοίνωσε η Κίνα

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search