Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Ρωγμές στον γαλλογερμανικό άξονα προκαλούν οι άμεσες ενισχύσεις

makron-ameses-enisxiseis-696x413 Ρωγμές στον γαλλογερμανικό άξονα προκαλούν οι άμεσες ενισχύσεις
Η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, σε συνδυασμό με το επικείμενο Brexit, αναδεικνύουν τη διάσταση απόψεων που κυριαρχεί στον γαλλογερμανικό άξονα ως προς το μέλλον της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Η μεν Γαλλία, διά στόματος Μακρόν, υπεραμύνεται της ΚΑΠ, τασσόμενη υπέρ ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού μετά το 2020. Αντίθετα, η γερμανική πλευρά δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την ίδια άποψη, καθώς θεωρεί ότι ήδη καταβάλλει πάρα πολλά για τη στήριξη της γεωργίας. Για τον λόγο αυτόν, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να τάσσεται υπέρ της συγχρηματοδότησης των άμεσων ενισχύσεων από τα κράτη-μέλη, αντί να χρηματοδοτούνται πλήρως από την ΕΕ. Κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετη τη γαλλική κυβέρνηση, με τον Γάλλο πρόεδρο να ηγείται με τις δηλώσεις του ενάντια στις προσπάθειες επανεθνικοποίησης των ενισχύσεων. Η εφαρμογή βέβαια μίας τέτοιας συγχρηματοδότησης, θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια για χώρες όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Ανησυχίες για τις θέσεις της γερμανικής πλευράς εξέφρασε η πρόεδρος της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Αγροτών FNSEA, Κριστιάν Λαμπέρ, σύμφωνα με την οποία θα ήταν ευχής έργο μία επίτευξη συμφωνίας στα πρότυπα της συμφωνίας Σιράκ – Σρέντερ, όταν οι δύο δυνάμεις κατόρθωσαν να ξεμπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις για την ανατολική διεύρυνση της ΕΕ. Τραγική ειρωνεία, βέβαια, είναι ότι, τότε, αμφότερες οι παραχωρήσεις αφορούσαν είσοδο μελών και όχι αποχώρηση ενός βασικού κράτους-μέλους όπως τώρα, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση στην κοινοτική οικονομική πολιτική.

ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search