Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Στους 200.000 τόνους οι εξαγωγές πατάτας Αιγύπτου προς την ΕΕ

stous-200-tonous-exagoges-patatas-Aigyptos-696x348 Στους 200.000 τόνους οι εξαγωγές πατάτας Αιγύπτου προς την ΕΕ

Θετικά εξελίσσονται για την Αίγυπτο οι εξαγωγές ιδιαίτερα στην πατάτα. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, «Από την αρχή της εξαγωγικής σεζόν οι εξαγωγές της αιγυπτιακής πατάτας έχουν αυξηθεί σε 200.000 τόνους».

Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό υπουργείο «Οι εξαγωγές κατευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανταποκρίνονται στα υψηλά κριτήριά της, κάτι που σημαίνει ότι τα αιγυπτιακά αγροτικά προϊόντα μπορούν πρακτικά να εξαχθούν σε οποιονδήποτε προορισμό χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το Μάιο του 2018 οι εξαγωγές αιγυπτιακών οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν σε 2,88 εκατ. τόνους. Μεταξύ των αγορών που «άνοιξε» τελευταία η βορειοαφρικανική χώρα συγκαταλέγονται η Κίνα, η ΕΕ και η αγορά της Ανατολικής Ασίας. Θετικά κινούνται και οι εξαγωγές εσπεριδοειδών που τη σεζόν 2017-2018 έφτασαν τα 445 εκατ. ευρώ έναντι 395,5 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη σεζόν.

ypaithros.gr

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search