Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Ανεβαίνει η αμερικανική σόγια, μετά τις αγορές του Πεκίνο

cofco2 Ανεβαίνει η αμερικανική σόγια, μετά τις αγορές του Πεκίνο

Η κινέζικη κρατική εταιρεία προϊόντων αγροδιατροφής, Cofco, επιβεβαίωσε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, την φήμη που κυκλοφορούσε τις προηγούμενες ημέρες στους κύκλους των αγοραστών και των χρηματιστηρίων αγροτικών εμπορευμάτων, για την αγορά μεγάλου όγκου αμερικανικής σόγιας από το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Κίνα προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Ουάσιγκτον και να βελτιωθούν οι σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ. Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση στην τιμή της αμερικανικής σόγιας κατά 3,75 δολάρια ανά τόνο, ή 10 σεντς ανά μπούσελ.

«Προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία μεταξύ των ηγετών της Κίνας και των ΗΠΑ, η Cofco αγόρασε μερικούς εκατομμύρια τόνους σόγιας από τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, την περασμένη Πέμπτη, η κρατική εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αγοράσει επιπλέον 5 εκατ. τόνους σόγιας, έπειτα από την αγορά 5 εκατ. τόνων στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2018. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, πηγές ανέφεραν πως τουλάχιστον  2,5 εκατ. τόνοι είχαν ήδη αγοραστεί στο χρηματιστήριο του Σικάγο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι έκαναν λόγο για 4 εκατ. τόνους.

Οι τιμές που καταβλήθηκαν κυμάνθηκαν ανάμεσα στα 130-136 σεντς ανά μπούσελ έναντι των κοντινών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο με φόρτωση στον Κόλπο των ΗΠΑ. Τα φορτία επίσης λέγεται ότι αγοράστηκαν από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό στη τιμή των 125 σεντς ανά μπούσελ, για την αποστολή από τον Απρίλιο και μετά.

Οι προσφορές σόγιας των ΗΠΑ για φόρτωση από τον Φεβρουάριο και μετά αυξήθηκαν κατά 10 σεντς ανά μπούσελ το απόγευμα της Παρασκευής  και κατά 40 σεντς για τα συμβόλαια Μαρτίου αλλά και 30 σεντς για τις αποστολές του Απριλίου.

agronews.gr

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search