Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Επιμένει στα χαμηλά η αγορά ελαιολάδου, πιέζουν οι Ιταλοί έμποροι που χτίζουν απόθεμα

dsc_2071aaaa_20170218_1125394656 Επιμένει στα χαμηλά η αγορά ελαιολάδου, πιέζουν οι Ιταλοί έμποροι που χτίζουν απόθεμα

Στην Λακωνία, το ταβάνι για τα χαμηλής οξύτητας έξτρα παρθένα, είναι  τα 3,55 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκο Προκοβάκη. Στις νότιες περιοχές της Λακωνίας, η υποτονική αυτή ζήτηση, μεταφράζεται σε πράξεις των τριών βυτίων το πολύ στην τιμή των 3,50 με 3,55 ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Agrenda ο διευθυντής του Α.Σ Μολάων Πακίων, Παναγιώτης Ντανάκας. Ο ίδιος υποστήριξε πως «η παραγωγή εδώ είναι μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίζαμε στην αρχή. Αποδώσανε οι νέες φυτεύσεις που μπήκαν σε παραγωγική διαδικασία», ενώ σχετικά με τις τιμές, ανέφερε πως οι Ιταλοί έμποροι δεν «τραβούν από την Λακωνία, ενώ αγοράζουν με το σταγονόμετρο γενικά, αναμένοντας τις κινήσεις στην Ισπανία, αν δηλαδή θα ανεβάσουν ή θα ρίξουν τις τιμές τους».

Το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, οι τιμές παραμένουν σταθερές στα 3 ευρώ ανά κιλό, με την περίοδο να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ στο Ηράκλειο, αν και έγιναν πρόσφατα κάποιες πράξεις στα 3 με 2,95 ευρώ ανά κιλό, γενικά αυτές κυμαίνονται από τα 2,60 μέχρι τα 2,80 ευρώ ανά κιλό. «Το μόνο παρήγορο είναι πως έχει βροχές, και φαίνεται πως η επόμενη χρονιά θα πάει καλά, αν συνεχίσει ο καιρός έτσι», υποστήριξε ο  πρόεδρος του ΑΣ Ζαρού, Μανώλης Ρομπογιαννάκης.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search