Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

daea Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

Η επίσημη πρώτη της ρουμανικής Προεδρίας της ΕΕ θα ξεκινήσει σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας την επόμενη Δευτέρα, με την παρουσίαση της πολιτικής ατζέντας των Ρουμάνων αλλά και την πρώτη συζήτηση των Ευρωπαίων υπουργών σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης αλλά και τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα συζητήσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης που προβλέπεται στον προτεινόμενο κανονισμό για τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πράσινη αρχιτεκτονική που περιγράφεται στην ίδια πρόταση. Επιπλέον, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς.

Ακόμα, το Συμβούλιο θα διεξαγάγει συζήτηση σχετικά με την έκθεση για την ανάπτυξη της παραγωγής φυτικών πρωτεϊνών στην ΕΕ, την οποία υπέβαλε η Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2018. Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Λύσεων Αντιμικροβιακής Αντίστασης.

agronews.gr

MAINOS-CONSULTING-small Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μήλων και των αχλαδιών είναι η εμφάνιση μούχλας ή σήψης στους καρπούς. Ο μολυσμένος ιστός γίνεται μαλακός στην αφή, έχει χρώμα καφέ έως μαύρο, με συνέπεια τα φρούτα να χάνουν την αγοραστική τους αξία και να γίνονται ακατάλληλα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search