Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

daea Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

Η επίσημη πρώτη της ρουμανικής Προεδρίας της ΕΕ θα ξεκινήσει σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας την επόμενη Δευτέρα, με την παρουσίαση της πολιτικής ατζέντας των Ρουμάνων αλλά και την πρώτη συζήτηση των Ευρωπαίων υπουργών σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης αλλά και τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα συζητήσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης που προβλέπεται στον προτεινόμενο κανονισμό για τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πράσινη αρχιτεκτονική που περιγράφεται στην ίδια πρόταση. Επιπλέον, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς.

Ακόμα, το Συμβούλιο θα διεξαγάγει συζήτηση σχετικά με την έκθεση για την ανάπτυξη της παραγωγής φυτικών πρωτεϊνών στην ΕΕ, την οποία υπέβαλε η Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2018. Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Λύσεων Αντιμικροβιακής Αντίστασης.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search