Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

daea Η αγροτική ατζέντα της Ρουμανίας στο Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου

Η επίσημη πρώτη της ρουμανικής Προεδρίας της ΕΕ θα ξεκινήσει σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας την επόμενη Δευτέρα, με την παρουσίαση της πολιτικής ατζέντας των Ρουμάνων αλλά και την πρώτη συζήτηση των Ευρωπαίων υπουργών σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης αλλά και τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα συζητήσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης που προβλέπεται στον προτεινόμενο κανονισμό για τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πράσινη αρχιτεκτονική που περιγράφεται στην ίδια πρόταση. Επιπλέον, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς.

Ακόμα, το Συμβούλιο θα διεξαγάγει συζήτηση σχετικά με την έκθεση για την ανάπτυξη της παραγωγής φυτικών πρωτεϊνών στην ΕΕ, την οποία υπέβαλε η Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2018. Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Λύσεων Αντιμικροβιακής Αντίστασης.

agronews.gr

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search