Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Γαλλία: Το κονιάκ θέλει να επεκτείνει τους αμπελώνες του

gallia-koniak-epekteinei-ampelones-696x464 Γαλλία: Το κονιάκ θέλει να επεκτείνει τους αμπελώνες του

Το κονιάκ, του οποίου οι πωλήσεις αυξάνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια χάρη στις εξαγωγές, θέλει για την προσεχή χρονιά να επεκτείνει τους αμπελώνες του κατά σχεδόν 35.000 στρέμματα, πέρα από τα 750.000 που διαθέτει σήμερα η ονομασία προέλευσης.

Το Συμβούλιο της αμπελουργικής περιοχής Σαράντ-Κονιάκ, μέλη του οποίου είναι εκπρόσωποι των δημοσίων αρχών και του κλάδου, κατέθεσε το αίτημα για να αποκτήσει 34.740 στρέμματα για την περιοχή Κονιάκ.

Κάθε χρόνο, οι αμπελώνες της Γαλλίας έχουν δυνατότητα επέκτασης σε εθνική εμβέλεια κατά 1% της συνολικής τους επιφάνειας, δηλαδή περίπου 80.000 στρέμματα επί των 8.000.000 και πλέον στρεμμάτων της χώρας, εξήγησε ο Πατρίκ Ραγκενό, πρόεδρος του Εθνικού Διεπαγγελματικού Γραφείου του Κονιάκ (BNIC).

“Πέρυσι, το κονιάκ ζήτησε και έλαβε 15.000 στρέμματα”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και διατηρώντας “πολύ λογικές και πολύ επιφυλακτικές” εκτιμήσεις, η ονομασία προέλευσης έχει καλές προοπτικές”, αιτιολογώντας τη φύτευση νέων αμπελώνων.

Μεταξύ της φύτευσης, του χρόνου ανάπτυξης και στη συνέχεια της ωρίμανσης στο βαρέλι “πρέπει να υπολογίζουμε έξι με επτά χρόνια για τις πρώτες φιάλες”, είπε ο Ραγκενό.

Οι πωλήσεις του κονιάκ, το 98% των οποίων αντπροσωπεύουν εξαγωγές, γνώρισαν για την περίοδο εμπορίας 2017-2018 (1η Αυγούστου έως 31η Ιουλίου) και τέταρτη συνεχή χρονιά ανάπτυξης, με +8,2% σε όγκο και 5,4% σε αξία, συνεχίζοντας να ενισχύονται από τη βορειοαμερικανική αγορά, με την Ασία να είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Το ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων φιαλών ξεπεράστηκε φθάνοντας τα 205,9 εκατομμύρια φιάλες και ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το BNIC.

Και παρά τον περονόσπορο και το χαλάζι, “η δυναμική της σοδειάς είναι καλή” φέτος χάρη σε ένα “εξαιρετικά καλό, ξηρό και ζεστό καλοκαίρι”, σύμφωνα με το Συμβούλιο.

ypaithros.gr

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search