Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Εμφάνιση της Xylella σε ελαιόδεντρα στο Βέλγιο

plantation-of-olive-trees Εμφάνιση της Xylella σε ελαιόδεντρα στο Βέλγιο

Σύμφωνα με την βελγική ένωση φυτωριούχων, η Η Βελγική Κρατική Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Διατροφικής Αλυσίδας εντόπισε ύποπτα συμπτώματα στα δέντρα αυτά, κατά την διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας σε μια εμπορική φυτωριακή εταιρεία στην  δυτική Φλάνδρα.

Η αρμόδια υπηρεσία κατέστρεψε τα δέντρα, ενώ δεν  χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση ως κρούσμα, αφού δεν βρέθηκαν έντομα φορείς της ασθένειας γύρω από τα δέντρα. Σημειώνεται πως η βελγική επιχείρηση έχει ήδη καταστρέψει όλα της τα ελαιόδεντρα.

Σημειώνεται πως τα διακινούμενα φυτά συνοδεύονταν από φυτοϋγειονομικά διαβατήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών της Βαλένθια και Ανδαλουσίας αντίστοιχα.

agronews.gr

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search