Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Εμφάνιση της Xylella σε ελαιόδεντρα στο Βέλγιο

plantation-of-olive-trees Εμφάνιση της Xylella σε ελαιόδεντρα στο Βέλγιο

Σύμφωνα με την βελγική ένωση φυτωριούχων, η Η Βελγική Κρατική Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Διατροφικής Αλυσίδας εντόπισε ύποπτα συμπτώματα στα δέντρα αυτά, κατά την διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας σε μια εμπορική φυτωριακή εταιρεία στην  δυτική Φλάνδρα.

Η αρμόδια υπηρεσία κατέστρεψε τα δέντρα, ενώ δεν  χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση ως κρούσμα, αφού δεν βρέθηκαν έντομα φορείς της ασθένειας γύρω από τα δέντρα. Σημειώνεται πως η βελγική επιχείρηση έχει ήδη καταστρέψει όλα της τα ελαιόδεντρα.

Σημειώνεται πως τα διακινούμενα φυτά συνοδεύονταν από φυτοϋγειονομικά διαβατήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών της Βαλένθια και Ανδαλουσίας αντίστοιχα.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Εμφάνιση της Xylella σε ελαιόδεντρα στο Βέλγιο

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search