Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων για τη συμφωνία Πρεσπών

skopia2_2 Κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων για τη συμφωνία Πρεσπών

υτό θα μπορούσε να συμβεί και σήμερα, μολονότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η συνεδρίαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος στις επόμενες φάσεις θα πρέπει σε αυτήν την πρώτη ψηφοφορία η πρόταση της κυβέρνησης να στηριχθεί από τα δύο τρίτα των μελών του κοινοβουλίου (80 βουλευτές στους 120, άρα και τουλάχιστον 8 από τις τάξεις της αντιπολίτευσης).

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της πΓΔΜ, μέχρι σήμερα το VMRO-DPMNE δεν δείχνει να υπαναχωρεί από την άκαμπτη στάση που τηρεί, ενώ κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν έχει διαφοροποιηθεί δημόσια και επί της ουσίας από την κομματική γραμμή. Οι βουλευτές του κόμματος, σε συντονιστική συνάντηση που είχαν χθες, επιβεβαίωσαν ομόφωνα ότι θα ψηφίσουν κατά της κυβερνητικής πρότασης για τροποποίηση του συντάγματος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Telma”, δήλωσε βέβαιος ότι οι βουλευτές του κόμματος θα μείνουν συνεπείς στην απόφαση για καταψήφιση των συνταγματικών αλλαγών που προτείνει η κυβέρνηση. Ωστόσο, φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί επικείμενων διαρροών.

Πηγή: capital.gr

Με συρρικνωμένη παραγωγή, δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια, αλλά και μεγάλη δακοπροσβολή, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή επαρκώς από τις επεμβάσεις δακοκτονίας, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στις διάφορες περιοχές της χώρας για την ποικιλία Καλαμών

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search