Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η Bayer προσφεύγει κατά της απόφασης απαγόρευσης των νεονικοτινοειδών

fitofarmaka-psekasmos-1-696x331 Η Bayer προσφεύγει κατά της απόφασης απαγόρευσης των νεονικοτινοειδών

Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, με την οποία επικυρώθηκε η απαγόρευση των νεονικοτινοειδών, γνωστοποίησε ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer. Με την προσφυγή κατά της ληφθείσας απόφασης, η πολυεθνική εταιρεία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα επανεξεταστούν ορισμένες γενικές ερμηνείες του νόμου περί προστασίας των καλλιεργειών που έχει θεσπίσει το δικαστήριο.

Η Bayer εξέφρασε την ανησυχία ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ενδέχεται να έχει «σοβαρές συνέπειες στη νομική ασφάλεια και την προβλεψιμότητα των εγκρίσεων δραστικών ουσιών στην ΕΕ», καθώς δημιουργεί ένα δεδικασμένο που μπορεί να επηρεάσει και άλλες υποθέσεις στο μέλλον. Οι ενστάσεις της πολυεθνικής αφορούν ορισμένες από τις προαναφερθείσες ερμηνείες, για τις οποίες έχει σχηματίσει την άποψη ότι δεν είναι «νομικά θεμελιωμένες».

 

Η Bayer υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία και αποδέχεται την πρόσφατη απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ορισμένων νεονικοτινοειδών στη γεωργία. Ωστόσο, η πολυεθνική υπεραμύνεται της ασφάλειας των προϊόντων της και διατυμπανίζει «την αξία που έχουν τα νεονικοτινοειδή για τους παραγωγούς στην αποτελεσματική διαχείριση των εντομολογικών προσβολών».

ypaithros.gr

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα», έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε πράξη πωλήσεως φρέσκου αγουρέλαιου στα 3,95€/κιλό.

Ο Στέφανος Πούτας είναι καθηγητής τα απογεύµατα σε ένα φροντιστήριο στην Ελασσόνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε, µέχρι πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον, κανένα αγροτικό υπόβαθρο, αφιερώνει τα πρωινά του στα 35 στρέµµατα γεµάτα µε 2.000 ροδιές.

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search