Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η Bayer προσφεύγει κατά της απόφασης απαγόρευσης των νεονικοτινοειδών

fitofarmaka-psekasmos-1-696x331 Η Bayer προσφεύγει κατά της απόφασης απαγόρευσης των νεονικοτινοειδών

Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, με την οποία επικυρώθηκε η απαγόρευση των νεονικοτινοειδών, γνωστοποίησε ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer. Με την προσφυγή κατά της ληφθείσας απόφασης, η πολυεθνική εταιρεία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα επανεξεταστούν ορισμένες γενικές ερμηνείες του νόμου περί προστασίας των καλλιεργειών που έχει θεσπίσει το δικαστήριο.

Η Bayer εξέφρασε την ανησυχία ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ενδέχεται να έχει «σοβαρές συνέπειες στη νομική ασφάλεια και την προβλεψιμότητα των εγκρίσεων δραστικών ουσιών στην ΕΕ», καθώς δημιουργεί ένα δεδικασμένο που μπορεί να επηρεάσει και άλλες υποθέσεις στο μέλλον. Οι ενστάσεις της πολυεθνικής αφορούν ορισμένες από τις προαναφερθείσες ερμηνείες, για τις οποίες έχει σχηματίσει την άποψη ότι δεν είναι «νομικά θεμελιωμένες».

 

Η Bayer υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία και αποδέχεται την πρόσφατη απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ορισμένων νεονικοτινοειδών στη γεωργία. Ωστόσο, η πολυεθνική υπεραμύνεται της ασφάλειας των προϊόντων της και διατυμπανίζει «την αξία που έχουν τα νεονικοτινοειδή για τους παραγωγούς στην αποτελεσματική διαχείριση των εντομολογικών προσβολών».

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search