Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η ΕΕ προστατεύει τους παραγωγούς μαύρης ελιάς από τους δασμούς των ΗΠΑ

elia-kalamon-696x464 Η ΕΕ προστατεύει τους παραγωγούς μαύρης ελιάς από τους δασμούς των ΗΠΑ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «θέσει στη διάθεση των παραγωγών της επιτραπέζιας μαύρης ελιάς οικονομικούς πόρους», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν δασμούς 34,75% στις εισαγωγές από την Ισπανία.

Ο κ. Χόγκαν σημείωσε ότι για την αντιστάθμιση ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί, η Επιτροπή θα βοηθήσει στο άνοιγμα «εναλλακτικών αγορών σε άλλες περιοχές». Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Luis Planas, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον επίτροπο, προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της Επιτροπής να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος και στην παροχή υποστήριξης, καθώς κατανοεί ότι «πρόκειται για προϊόν όχι μόνο ισπανικής προέλευσης, αλλά και ευρωπαϊκής».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει με τις μαύρες ελιές θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική», κατέληξε ο κ. Planas.

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search