Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Η ΕΕ προστατεύει τους παραγωγούς μαύρης ελιάς από τους δασμούς των ΗΠΑ

elia-kalamon-696x464 Η ΕΕ προστατεύει τους παραγωγούς μαύρης ελιάς από τους δασμούς των ΗΠΑ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «θέσει στη διάθεση των παραγωγών της επιτραπέζιας μαύρης ελιάς οικονομικούς πόρους», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν δασμούς 34,75% στις εισαγωγές από την Ισπανία.

Ο κ. Χόγκαν σημείωσε ότι για την αντιστάθμιση ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί, η Επιτροπή θα βοηθήσει στο άνοιγμα «εναλλακτικών αγορών σε άλλες περιοχές». Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Luis Planas, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον επίτροπο, προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της Επιτροπής να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος και στην παροχή υποστήριξης, καθώς κατανοεί ότι «πρόκειται για προϊόν όχι μόνο ισπανικής προέλευσης, αλλά και ευρωπαϊκής».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει με τις μαύρες ελιές θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική», κατέληξε ο κ. Planas.

ypaithros.gr

«Πρωταθλήτρια» στην αύξηση των φόρων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνονται στην

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη χρονιά παραγωγής των εσπεριδοειδών εμφανίζονται εκπρόσωποι συνεταιρισμών τόσο από την Αργολίδα όσο και από τη Λακωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search